torsdag 23. desember 2010

Invitér en enslig venn i jula

Vi går nå inn i den verste tiden i året for enslige, jula. Minst tre lange døgn der man i følge "tradisjonene" kun skal egne tiden til seg og sine. Storfamilien og barna. Det er vel og bra for de som er en del av et sånt familiefelleskap.

Men absolutt ikke for de enslige som sitter alene og forlatt i sine hus og leiligheter i denne aller mørkeste tiden av året og ikke aner hvordan de skal få tiden til å gå til samfunnet fungerer normalt igjen. Å være enslig i disse dagene kan være svært tungt og vanskelig. Alt er stengt, selv kinoene er stengt, og på TV-en går det bare gamle "klassikere". Til og med på internett er det forbausende stille.

All statistikk tilsier at det blir stadig flere enslige. Noen velmenende barmhjertige samaritaner arrangerer offentlige julemiddager for uteliggere og enslige, men dette blir aldri det samme som å spise sammen med noen man kjenner fra før. På slike offentlige arrangementer blir man bare én av mange, selv om man sitter rundt det samme bordet.

Så hvis du kjenner én eller to som antagelig sitter mutters alene i en leilighet eller et hus og ikke kan dele gaver og julematkos med noen, så invitér dem hjem på julekvelden pluss eventuelt første og/eller andre juledag. Gjør dette til en ny og moderne juletradisjon!

God inkluderende jul!

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar