torsdag 18. juli 2013

Høvåg og omegn

Åttende og niende feriedag

Deilig å kunne sove lenge. Det vil si, Anita sov lenge, men Svein Erling var oppe i rett tid (hva nå det er). Vi våknet til sol fra skyfri himmel og noen og tjue varme grader. Sen frokost ble inntatt på hyttetrammen. Ingen planer for dagen før kl 17 da vi var invitert på middag til Svein Erlings tidligere husverter i Høvåg.

Vi pakket sekken for en sol- og badetur og tok syklene fatt. Morosame veier å sykle på i Høvåg. Ingen store høyder, men det gikk opp og ned, hit og dit, og på kryss og tvers. Greit å ha med en kjentmann. Vi fant en liten sidevei som førte ned til sjøen. Et fint sted for solbading. Men hvor ble solen av?!? Det skyet over og virket utrygt for regndråper. Vi fant det best å ta en lengre sykkeltur istedet.

Den ene perlen etter den andre var å se langs vegen vi syklet. Så mange koselige hvitmalte hus som ligger så idyllisk til! Den som hadde hatt råd til en slik sørlandsperle, du! De truende skyene forsvant etter hvert, så vi la oss på svabergene ved hytta vi leide mens vi ventet på middagstiden.

Ulla og Birger tok i mot oss da vi kom syklende ned i gårdsrommet. Deres søte datter Camilla på 13 år kom også til. De bor på en vidunderlig plass med flott utsikt utover sjøen. Vi satt ute og spiste et nydelig måltid og drakk en kjølende og frisk hvitvin. Svært trivelig selskap i vakre omgivelser. Praten gikk lett og ledig i flere timer, men til slutt sa vi takk for oss og syklet tilbake til basen vår.

Torsdagen syklet vi til Lillesand sentrum, ca 2,2 mil hver vei. Lillesand er en trivelig liten sørlandsby med bl.a ei bystrand midt i sentrum, der småbarna lekte seg mens foreldrene satt og pratet med hverandre på bryggekanten.

Dessuten prøvde vi nok en gang å finne oss en usjenert badeplass uten brennmaneter, men dette ga vi opp, for mesteparten av kysten på sørlandet er enten utilgjengelig bratt eller privatisert. De få offentlige badeplassene er små og overfylte. I hvert fall for de som ikke har båt. Dessverre, for den bløde kyststribe er svært vakker.

På torsdagskvelden bestemte vi oss for å fortsette vestover neste dag.

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar