tirsdag 16. juli 2013

O sørland, sørland

Sjuende feriedag

Vi våknet i hytta i Bredtvedtveien til pent vær og varme. Det føltes faktisk varmere utendørs enn innendørs, selv om klokka bare var ni. Etter dusj og morgenstell stilte Else med deilig frokost. En ypperlig start på dagen, vi satt lenge før vi pakket bilen og satte kursen mot sørlandet.

Første stopp ble i Arendal, der vi var invitert til Anitas barndomsvenn Wenche. Hun kunne by på hjemmelaget iskrem og kaffe, så vi ble sittende ei god stund og vel så det. Mens vi satt der ringte Arnt Georg, en av Svein Erlings venner fra tiden i Høvåg. Han bød oss på middag, hjemmelaget pizza. Svein Erling takket ja.

Men først måtte vi til Kristiansand for å skaffe noe vi trengte. Etappen fra Arendal til Kristiansand tok mindre enn en time, takket være en fantastisk effektiv, men også forferdelig kjedelig motorvei. I sørlandets hovedstad (beklager arendalitter) kikket vi oss litt rundt i gågata Markens og på torget. Deretter kjørte vi over Lundsbrua og Varoddbrua og fortsatte på fylkesvei 401, Høvågveien, utover til Høvåg sentrum. Det er der kirka, bedehuset, gamlehjemmet og Høvågavisa ligger.

Etter middagen hos Svein Erlings venn, fant vi oss ei rimelig campinghytte, syklet til stedets nærbutikk og kikket litt på de nærmeste omgivelsene. På nærbutikken ble vi gjenkjent av Ulla, Svein Erlings husvert fra de åtte årene han selv bodde i Høvåg. Hun inviterte oss på middag neste dag, noe vi selvsagt takket ja til.

Tilbake til hytta tok vi oss en kveldstur på de nærmeste svabergene før vi slappet av på hytteterrassen, skrev turrapporter og koste i sørlandsvarmen. På bordet stod en rykende myggspiral, for sørlandsmyggen var litt innpåsliten. Til slutt sovnet vi i hverandres armer og gledet oss til neste feriedag.

Ingen kommentarer :

Legg inn en kommentar